Netlog verdwijnt definitief

De sociaalnetwerksite Netlog, die enkele jaren geleden nog bekend stond als het 'Vlaamse Facebook', trekt de stekker eruit. De gebruikers kunnen hun gegevens downloaden en een account openen op de zustersite Twoo. Dat schrijft De Tijd donderdag op zijn website.

Wie naar de website van Netlog probeert te surfen, wordt sinds kort omgeleid naar Twoo, een datingsite die enkele jaren geleden ontwikkeld werd onder de koepel van het Gentse moederbedrijf Massive Media.

Twoo werd gaandeweg het belangrijkste product . Topman Lorenz Bogaert maakt er al langer geen geheim van dat Netlog in een uitdoofscenario zat. De sociaalnetwerksite was - ondanks de aanwezigheid in ruim twintig landen - geen partij voor de Amerikaanse reus Facebook.

94 miljoen accounts

Nu bevestigt Bogaert aan De Tijd dat Netlog helemaal ophoudt te bestaan. Het openhouden van de website werd te duur. "We zijn net begonnen met al onze gebruikers te mailen. Zij krijgen de mogelijkheid om alle informatie uit hun Netlog-archief te downloaden. We stellen hen ook voor om een account te openen op Twoo", citeert de zakenkrant hem.

Volgens Wikipedia zijn er nog 94 miljoen Netlog-accounts. Bij Twoo staat de teller momenteel op 108 miljoen, van wie 15 miljoen "actieve" gebruikers.