Scheve brug in Tisselt hangt alweer scheef

UPDATE - Brug opnieuw open voor verkeer

De Brielenbrug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Tisselt, die gisteren pas opnieuw werd opengesteld voor het verkeer, is alweer scheefgezakt. Dat bevestigt Waterwegen & Zeekanaal aan VTM NIEUWS. De brug was al sinds 19 september buiten dienst, toen kantelde het brugdek tijdens werkzaamheden. Deze namiddag ging de brug opnieuw dicht voor al het verkeer, maar vanavond kon ze toch weer open. Al moeten er wel opnieuw werken gebeuren.

Sinds deze namiddag hangt het brugdek opnieuw scheef, amper een dag nadat het weer geopend werd. "Het brugdek is opnieuw uit balans geraakt", zegt Kevin Polfliet van de dienst Waterwegen & Zeekanaal. "We hopen dat dit een uitloper is van de herstellingswerken."  Volgens Waterwegen en Zeekanaal is het brugdek iets te zwaar voor de tegengewichten in de brugpijlers, mede door de zware regenval.

Het asfalt op de brug zal binnenkort nog wat worden afgeschraapt, maar in tussentijd is de situatie al veilig genoeg om het verkeer eroverheen te laten, aldus Waterwegen en Zeekanaal. Om het scheepvaartverkeer door te laten worden nog verdere afspraken gemaakt.

Wegverkeer moest omrijden

De brug was al dicht sinds 19 september en ging gisteren vroeger dan verwacht open. Al die tijd moest het wegverkeer omrijden. Voetgangers en fietsers moesten gebruik maken van een veerdienst. Voor het scheepvaartverkeer was de hinder wel al na enkele dagen achter de rug.

Vorige week donderdag kon het brugdek worden teruggeplaatst, nadat ook het contragewicht in een van de brugpijlers, dat het bij het ongeval begeven had, vervangen was. Het brugdek werd opnieuw aan de kabels vastgehangen en de constructie werd op veiligheid getest. Sinds gisterennamiddag 16 uur mocht er weer verkeer over de brug, maar dat was dus maar van korte duur. Al is er intussen opnieuw verkeer over de brug mogelijk.

Bekijk ook: