Doodrijder Halle zat verstopt in kelder

UPDATE - De trucker is aangehouden door de onderzoeksrechter

De vrachtwagenchauffeur die vorige week woensdag betrokken was bij het dodelijk ongeval in Halle en sindsdien spoorloos was, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij werd dinsdagavond opgepakt, nadat hij zich een week schuil hield in de kelder van het huis van zijn vriendin in Andenne, in de provincie Namen, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde woensdag. De 51-jarige man uit Andenne had al meer dan 20 jaar een levenslang rijverbod en stapelde de verkeersovertredingen op. 

Het ongeval gebeurde vorige week woensdagnamiddag rond 16.45 uur op het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de August Demaeghtlaan. Een 71-jarige voetgangster werd er aangereden door een vrachtwagen, kwam onder de wielen terecht en werd over een afstand van enkele honderden meters meegesleept. De vrouw overleefde het ongeval niet, maar de vrachtwagen reed verder.

Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek intussen dat zowel het slachtoffer als de bestuurder groen licht hadden. Het slachtoffer stak het zebrapad over, terwijl de bestuurder de straat indraaide.

Sinds het ongeval was de vrachtwagenchauffeur spoorloos. Zijn vrachtwagen was dezelfde avond wel nog aangetroffen in de omgeving van Gembloers, maar de vrachtwagenchauffeur zelf was niet meer te bekennen.

Dinsdagavond rond 20.00 uur kon de man dan toch opgepakt worden in Andenne, waar hij bij zijn vriendin verbleef. De politie kon hem opsporen door zij telefonieverkeer te lokaliseren, aldus het parket.