Peuter sterft na inslikken van punaise

In het Oost-Vlaamse Hofstade, vlakbij Aalst, is een peuter van negentien maanden gisteravond overleden nadat het in de crèche een punaise had ingeslikt. Het meisje werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon niet meer worden gered. Het parket is een onderzoek gestart.

Het drama gebeurde gisteravond in de crèche Bambino in Hofstade. De peuter is nog naar het ziekenhuis van Aalst overgebracht en vandaar ook nog naar het UZ in Gent, maar de dokters konden haar niet meer redden.

De precieze omstandigheden van de feiten zijn nog niet duidelijk. Het parket geeft geen verdere details. “Uit respect voor de ouders en naasten van het overleden meisje, en in het belang van het gerechtelijk onderzoek, zal niet meer informatie gegeven worden over de feiten”, meldt parketwoordvoerster Caroline Jonckers. “De onderzoeksrechter dringt aan op een serene en discrete behandeling van deze bijzonder tragische zaak.”

Gerechtelijk onderzoek

Het gerechtelijk onderzoek moet duidelijk maken of de verantwoordelijken van de crèche eventueel nalatig waren. Politie en parket geven geen informatie over welke medewerkers verhoord werden of nog zullen worden. Het lichaam van het kind zal onderzocht worden door een wetsdokter, die de doodsoorzaak zal vaststellen.

Bekijk ook:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be