Geen bussen, trams, treinen of vluchten

Er rijdt maandagochtend, naar aanleiding van de nationale staking, geen enkel voertuig op het MIVB-net. Bij de NMBS rijdt geen enkele trein en er rijden in heel Vlaanderen geen trams en zo goed als geen bussen. Ook alle vluchten van in Brussels Airport zijn geschrapt.

In de stad Antwerpen zijn de premetrostations gesloten en in de hele provincie Antwerpen rijden geen trams en zo goed als geen bussen. In de provincie Limburg is er op een enkele bus na geen dienstverlening en ook in Oost-Vlaanderen rijdt zo goed als niets. Idem voor Vlaams-Brabant, waar eveneens zo goed als geen bussen rijden.

In West-Vlaanderen rijdt de Kusttram niet en ook op de West-Vlaamse stadsnetten is er geen bediening. Bij de belbussen rijdt 30 procent, op de streeklijnen is dat 5 à 10 procent, aldus De Lijn.

Ook alle voorziene vluchten zijn geschrapt door de nationale staking, zo luidt het op Twitter. De toegang tot de vrachtluchthaven Brucargo is niet mogelijk. De luchthaven raadt reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.