Parket wil plaatsing stenengooiers

Update - Parket wil verdachten plaatsen

Het parket van Charleroi vraagt de plaatsing van de twee jongeren die in de nacht van zaterdag op zondag vanop een brug over de A503 een steen gooiden naar een bestelwagen. De steen ging dwars door het raam en de bestuurder was op slag dood. De jeugdrechter neemt zondag een beslissing, nadat hij de 16- en 17-jarige heeft gehoord.

De twee verschenen zondag voor het parket. De dienstdoende magistraat verwees hen door naar de jeugdrechter en vraagt dat ze geplaatst zouden worden in een gesloten instelling voor jonge delinquenten. De rechter neemt zondag nog een beslissing.

Het is, gezien de ernst van de feiten en omdat een van beide geen onbekende is bij de autoriteiten, mogelijk dat ze berecht zullen worden als volwassene en doorverwezen kunnen worden naar een hof van assisen.

Daar zouden de verdachten dan mogelijk terechtstaan voor kwaadwillig hinderen van het verkeer met de verzwarende omstandigheid van de dood van een persoon. Voor die feiten voorziet het strafwetboek 20 tot 30 jaar gevangenisstraf.