12 verdachten huiszoekingen terug vrij

De twaalf mensen die gisteren waren opgepakt bij een reeks huiszoekingen in verband met de aanslagen in Brussel op 22 maart vorig jaar, zijn na verhoor vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket. De speurders vielen binnen op veertien adressen in het Brusselse in de hoop de wapenopslagplaats van de terreurcel te vinden.

In het onderzoek naar de aanslagen in Brussel kwamen speurders te weten dat de terreurcel over een aantal wapens en explosieven beschikte die ze nog niet hadden aangetroffen. Dat bleek uit het bestuderen van de laptop die de dag van de aanslagen werd aangetroffen in een vuilnisbak in de Max Roosstraat, vlakbij de flat waar de terroristen zich schuilhielden tot ze naar de luchthaven vertrokken.

In de zoektocht naar die wapens viel de federale gerechtelijke politie gisteren binnen op acht adressen in Schaarbeek, twee in Laken en één in Evere, Sint-Gillis, Haren en Brussel. Daarbij werden twaalf personen opgepakt. Die zijn nu na verhoor allemaal vrijgelaten.

Abrini
In de maanden na de aanslagen kon het gerecht al acht verdachten identificeren en arresteren, waaronder Mohamed Abrini, de "terrorist met het hoedje".