Colruyt reageert op Luxleaks

Colruyt heeft via een persbericht gereageerd op het artikel dat vandaag verscheen in De Tijd. Daarin stond dat de Colruyt Group een van de bedrijven is dat miljarden verhuisd heeft naar Luxemburg. In een reactie op zijn aandeel in Luxleaks, zegt Colruyt Group dat het één van de grootste belastingbetalers is van België.

Het bedrijf betaalde de afgelopen drie jaar in België meer dan 400 miljoen euro aan vennootschapsbelastingen. De groep heeft jaarlijks een effectieve belastingdruk van ongeveer 30 procent. De groep ontkent zaterdag in een reactie "ten stelligste elke insinuatie of beschuldiging dat ze belastingen zou ontduiken of illegale belastingconstructies zou hebben opgezet".

Over de Luxemburgse vennootschap en de geldstromen waarvan sprake in de artikels, wil Marc Hofman, CFO van Colruyt Group, heel duidelijk zijn: "De structuur in Luxemburg werd niet opgezet om onze belastingdruk drastisch te verlagen zoals wordt gesuggereerd in de kranten. Hij is wel opgericht om onze investeringen in Luxemburg, België en Frankrijk te financieren op zo een manier dat onze totale belastingdruk niet verder doorstijgt."