‘Wapenstilstand’ bij Delhaize tot 6/1/2015?

Bij Delhaize heeft het verzoeningsbureau voor de bedienden een 'wapenstilstand' voorgesteld in de acties tot en met 6 januari 2015. Dat melden de bediendevakbonden vanochtend vroeg na urenlang vergaderen in een persbericht aan Belga.

Het voorstel zal worden voorgelegd aan de achterban van de verschillende syndicale organisaties. Dat zal gebeuren tijdens militantenvergaderingen op dinsdag 16 en woensdag 17 december. "Het was een zeer moeilijke oefening, maar we zijn toch heel ver geraakt", verklaarde Veerle Verleyen van de christelijke bediendebond LBC, na afloop van de vergadering die duurde van 9 uur vrijdagochtend tot 5u30 zaterdagochtend.

De 'wapenstilstand' is "gebonden aan een engagement over een vijftiental fundamentele principes van de directie die de toekomstige onderhandelingen van het transformatieplan moeten omkaderen", luidt het verder in de mededeling. De bediendevakbonden verwachten niettemin dat het onderhandelingsproces nog lang zal zijn "gezien de vele onderwerpen op de agenda".