Filip pinkt traan weg bij 'Hoop doet leven'

Op het einde van de afscheidsplechtigheid voor koningin Fabiola in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal bracht Will Tura een emotionele versie van zijn nummer ‘Hoop doet leven’. Koning Filip moest tranen bedwingen tijdens het emotionele moment.

Op het einde van de begrafenisplechtigheid van koningin Fabiola bracht Will Tura in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal zijn nummer ‘Hoop doet leven’. 21 jaar geleden zong hij hetzelfde nummer tijdens de begrafenis van koning Boudewijn, de man van Fabiola.

Tijdens het nummer kreeg koning Filip het duidelijk moeilijk. Hij moest zijn tranen bedwingen en werd duidelijk gesteund door koningin Mathilde. Eerder had prins Gabriël, bij aanvang van de plechtigheid, al troost gezocht bij Mathilde.

“Zeer intens"

“Het was zeer intens”, zei Will Tura na de begrafenisplechtigheid voor koningin Fabiola. “Ik heb het tweede deel van het liedje recht naar koningin Fabiola gezongen. Dat hielp me, om iets recht vanuit het hart naar haar te zingen. Ik ben blij dat ik hier vandaag heb mogen zingen.”, besloot de zanger.