Genkse (44) had seks met "vijftig jongens"

De 44-jarige vrouw uit Genk die in de cel zit voor de verkrachting van minderjarige jongens, zou mogelijk vijftig slachtoffers hebben gemaakt. Dat schrijven de kranten van Mediahuis, op basis van anonieme bronnen. Officieel zijn er nog maar twee klachten ingediend, maar de politie vraagt aan alle slachtoffers om zich te melden.

De vrouw uit het Genkse Kolderbos werd op 24 november opgepakt, nadat twee moeders een klacht hadden ingediend. Hun zonen van veertien hadden hun mond voorbijgepraat over wat er zich afspeelde bij de vrouw.

Het misbruik zou al jaren aan de gang zijn geweest. Het was blijkbaar een publiek geheim dat wie van bil wilde gaan, zich bij de vrouw kon melden. Tientallen jongens tussen de 12 en de 18 jaar werden zo misbruikt. “En iedereen wist dat”, vertelt één van de jongeren aan Het Belang van Limburg. “Ik ben zelf niet geweest, maar enkele van mijn vrienden wel. Daar werd zelfs over opgeschept.”

De vrouw zou al een aantal feiten hebben bekend, maar heeft het wel moeilijk met wat haar ten laste wordt gelegd. Zelf zegt ze dat ze de jongens tot niets heeft verplicht, maar juridisch gezien wordt gesproken van verkrachting als het gaat om kinderen jonger dan veertien jaar. De vrouw riskeert een gevangenisstraf tussen de vijf en de tien jaar.

Eventuele slachtoffers kunnen zich nog steeds melden bij de politie MidLim. Zij kunnen terecht op het nummer 089/30 30 30. 

Bekijk ook:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be