TBC: nog 4 mensen testten positief

In Genk zijn al 148 jongeren en stadsmedewerkers bijeengekomen om zich te laten testen op tuberculose. Ze moesten dat doen nadat dat vijf jongeren uit Genk besmettelijke long-tbc bleken te hebben. Van 81 tests is de uitslag nu al bekend: vier mensen testten positief op tuberculose.

Toen de link van de besmette jongeren met het project OpBoksen duidelijk werd, hebben het Agentschap en de stad onmiddellijk de nodige maatregelen genomen. De 400 jongeren die deel hebben genomen aan het boksproject, ontvingen allemaal een brief om hen uit te nodigen voor een huidtest voor tuberculose.

"In totaal zijn er tot nu toe 148 personen gescreend. 23 medewerkers of vrijwilligers van de stad, voornamelijk mensen die betrokken zijn bij het project, 58 jongeren afgelopen maandag en vandaag nog eens 67," weet burgemeester Wim Dries.

De mensen die positief testten op tuberculose worden doorverwezen naar een longarts. "Bij de 58 jongeren die maandag getest werden, hebben we drie dagen later het resultaat kunnen aflezen. Twee van hen testten positief. Net als de twee personen verbonden aan de stad, die vorige week positief testten," vertelt Dokter Annemie Forier, arts infectieziektebestrijding van Zorg en Gezondheid.

Bekijk ook: