Heel Antwerpen wordt zone 30

De stad Antwerpen wordt volledig zone 30. Dat heeft het Antwerpse stadsbestuur beslist. De beslissing was eerder al deels genomen, maar wordt nu uitgebreid en versneld ingevoerd. Het gaat om het hele Antwerpse grondgebied, inclusief alle districten. In 95 % van alle straten wordt de maximumsnelheid 30 km/uur. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

De beslissing om de zone 30 zo gevoelig uit te breiden, kadert in het mobiliteitsplan dat vorig jaar werd voorgesteld. Daarin werd een uitbreiding van de zone 30 al opgenomen, maar die uitbreiding wordt nu versneld uitgevoerd.

Momenteel is 45 % van alle wegen in Antwerpen ingericht als zone 30, dat moet over vier jaar 95 % zijn. Alleen grotere (invals)wegen krijgen een hogere maximumsnelheid. Om de doelstelling te realiseren worden de komende jaren elke maand twee woongebieden als nieuwe zone 30 ingericht.

De Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) kondigt in totaal 60 nieuwe zones aan waar de maximumsnelheid 30 km/uur zal worden. Die zones zullen aangeduid worden met verkeersborden en duidelijke wegmarkeringen. Ook de weginrichting zal waar mogelijk worden aangepast.