Aanhouding in zaak-Béatrice

De verdachte die dinsdagnamiddag werd opgepakt in het onderzoek naar de moord op Béatrice Berlaimont is woensdag onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat heeft Dimitri Soblet, de advocaat van de verdachte, meegedeeld. 

De man wordt verdacht van ontvoering, vrijheidsberoving, aanranding en doodslag. Hij ontkent alle beschuldigingen, zo laat de advocaat weten. Daarnaast is hij ook in verdenking gesteld en aangehouden voor de aanval op een jonge vrouw afgelopen donderdag. Het was die zaak die alles in een stroomversnelling bracht. Na DNA-onderzoek bleek de verdachte bij beide zaken betrokken.

De verdachte, Jérémy P., werd in zijn woning in het centrum van Aarlen opgepakt. De man werd dinsdag de hele dag ondervraagd en is woensdag onder aanhoudingsbevel geplaatst door de onderzoeksrechter. Hij wordt momenteel overgebracht naar de gevangenis van Aarlen. De man was bij de politie al gekend voor feiten van vandalisme, diefstal en aanranding.

De 14-jarige Béatrice Berlaimont verdween op 21 november. Haar levenloze lichaam werd tien dagen later teruggevonden in het bos van Sesselich, niet ver van haar school.