Man die peuter neerstak bekent

De man die verdacht werd van de steekpartij op een peuter in de Delhaize in Deurne, heeft de feiten bekend. Dat heeft de politie bevestigd aan VTM NIEUWS-journalist Wouter Bruyns. De politie kon de man van 52 uit de buurt deze namiddag oppakken aan de hand van camerabeelden. De dader heeft de feiten intussen bekend, maar heeft nog geen uitleg gegeven voor zijn daad.

Gisteren werd een kind van anderhalf jaar met een schroevendraaier net boven het oog gestoken. De dader kon vluchten. Het kindjes moest in het ziekenhuis een operatie ondergaan. Volgens het parket verkeert het momenteel nog in kritieke toestand.

Willekeurige aanval

De speurders in Antwerpen hadden het onderzoek in de hoogste versnelling gezet en konden daardoor deze namiddag de dader oppakken. Het motief van de man is nog onduidelijk, maar de eerste vaststellingen wijzen op een willekeurige aanval.

Omdat niet meteen duidelijk was wie de aanvaller was en wat hem bezield had, besliste Delhaize dinsdag om tot nader order een veiligheidsagent aan de deur van het filiaal in kwestie te plaatsen. "Op die manier hopen we het gevoel van veiligheid van onze klanten te verhogen", zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.