Politie pakt bende 'cash-trappers' op

De politie van de zone Marlow (Ukkel, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde) heeft afgelopen weekend drie personen opgepakt voor ‘cash-trapping’. Dat is een fenomeen waarbij er plakband of lijm aan de binnenkant van de geldgleuf van een bankautomaat wordt geplakt, zodat de daders achteraf al het niet-opgehaalde geld kunnen ophalen.

Een getuige sprak zaterdag in Ukkel een politiepatrouille aan omdat ze enkele verdachte personen had zien rondhangen in een bankfiliaal. Toen de inspecteurs de bankautomaat onderzochten, troffen ze resten van sterke lijm op het toestel aan. De politie kon drie verdachten oppakken en trof in hun wagen een tube lijm aan. Ook op hun kledij waren sporen van lijm te zien.

De bank liet weten dat er de laatste tijd meer en meer klachten waren van klanten die hun bankbiljetten niet gekregen hadden. Eenmaal de klanten weggingen, kwam een verdachte vervolgens het geld uit de gleuf halen, dat was blijven plakken bij de transactie.

Bij de arrestatie van de drie verdachten, trof de politie een lijst aan met verschillende bankfilialen opgeschreven. De inspecteurs vonden op die andere bankautomaten ook lijmsporen aan. De Brusselse onderzoeksrechter plaatste de drie verdachten onder aanhouding. Ze verschijnen later deze week voor de raadkamer.