Laatste wens Fabiola niet ingewilligd

Twee van de laatste wensen van de overleden koningin Fabiola worden niet ingewilligd. Ze wilde allereerst geen grootse begrafenis in de kathedraal in Brussel, maar een sobere uitvaart in de kerk van Laken. Daarnaast wilde ze niet opgebaard worden voor het grote publiek. Dat bericht Het Nieuwsblad.

“Ik wil niet tentoongesteld worden. Daarom koos ik een lelijke doodskist. Zo lelijk dat de familie die niet durft laten zien aan het publiek”, liet Fabiola zich kort voor haar overlijden ontvallen aan abt Benoît Lobert, haar religieuze vertrouwensfiguur. Ondanks haar wens, wordt het stoffelijk overschot van de koningin vandaag overgebracht naar het paleis van Brussel, waar het grote publiek haar morgen en donderdag kan komen begroeten.

Vrijdag vindt in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal de uitvaartplechtigheid plaats, maar ook daarbij wordt geen rekening gehouden met de laatste wensen van Fabiola. De overleden koningin wilde dicht bij haar woonplaats begraven worden, in de parochiekerk van Laken. Ze wilde een sereen en eenvoudig afscheid, geen grootse plechtigheid in de kathedraal.

Koningin Fabiola overleed vrijdag op 86-jarige leeftijd in het kasteel van Stuyvenberg.