O-Vl: Daling aantal dronken chauffeurs

Tijdens de Verkeersveilige Nacht van afgelopen nacht werden in Oost-Vlaanderen 3.784 bestuurders gestopt. Bij 132 van hen, of 3,5 procent, werd een strafbaar alcoholgehalte vastgesteld. Dat meldt gouverneur Jan Briers. Vorig jaar had 4,3 procent van de gecontroleerde bestuurders te veel gedronken. "Deze daling is hoopgevend", zegt Briers.

Hoewel tijdens de Verkeersveilige Nacht, voor de 18e keer georganiseerd, de klemtoon ligt op alcohol in het verkeer, werden ook 6.761 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 686 bestuurders, of 10,2 procent, reden te snel. Ook dat is een daling ten opzichte van vorig jaar, toen 10,6 procent van de gecontroleerde voertuigen te snel reed.

"Rijden onder invloed is een maatschappelijk probleem", zegt Briers. "In België vinden we blijkbaar dat het allemaal wel kan, drinken met een glaasje op, en dit terwijl er jaarlijks 200 doden vallen in ongevallen te wijten aan een dronken bestuurder. We zijn het onze maatschappij verschuldigd om blijvend werk te maken van het feit dat drinken en rijden niet samen gaan."