Verdachte voor moord op Béatrice?

Verschillende Franstalige media berichten vrijdagnamiddag dat er een verdachte is voor de moord op Béatrice Berlaimont, het meisje van 14 dat maandag dood is teruggevonden in een bos in Aarlen. Maar het parket van Aarlen bevestigt noch ontkent dat nieuws, zegt VTM NIEUWS-journaliste Nathalie Dyck. Béatrice was anderhalve week eerder ontvoerd.

Gisteren was er opnieuw een poging tot ontvoering in Aarlen. Een man was bij een jonge vrouw in de auto gesprongen toen ze even was gestopt en hij bedreigde haar met een mes. Hij bond haar vast, maar de vrouw van 23 kon ontsnappen. Het parket onderzoekt de zaak, maar op het eerste zicht lijkt er geen verband te zijn met de dood van Béatrice Berlaimont, zeggen ze.

De onderzoeken naar vorige ontvoeringen in Aarlen zijn afgerond, ook daar lijkt geen link te zijn met de ontvoering van de 14-jarige Béatrice.

De burgemeester, Vincent Magnus, heeft wel aangekondigd dat er meer blauw op straat komt. Er zullen extra ploegen van de federale politie patrouilleren, zodat alle burgers van Aarlen zich veilig voelen.