Levenslang voor 24-jarige na roofmoord

Voor het hof van assisen in Leuven is Miguel Ravet (24) veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de roofmoord op een bejaarde vrouw. Hij sloeg de vrouw twee jaar geleden het hoofd in met een koevoet, terwijl ze lag te slapen. Tot nu blijft hij alles ontkennen.

Die bewuste zaterdagavond liet Ravet zijn ouders geloven dat hij was gaan slapen. Hij trok echter op rooftocht naar het huis van de 84-jarige vrouw, in Korbeek-Lo. Ravet kende de weg gezien hij er eerder al had ingebroken om een televisie te stelen. Die nacht brak hij opnieuw in en verraste hij de bewoonster in bed.

Aangevallen met koevoet

Hij sloeg haar minstens elf keer met zijn koevoet. De vrouw overleed aan een open schedeltrauma. Daarna doorzocht Ravet haar woning en maakte haar handtas, juwelen en enkele documenten buit. Een overbuur zag hem het pand verlaten, de politie kon hem traceren en trof hem thuis aan.

Sporen uitwissen

De kleding die de veroordeelde gebruikte tijdens de moord zat in de wasmachine om sporen uit te wissen. Die avond vond de politie ook enkele documenten en juwelen van het slachtoffer in zijn prullenmand.

Nadien werd in de garage van zijn ouderlijke woning een zak juwelen van het slachtoffer aangetroffen. In een vijver aan de woning werden een koevoet en een rugzak, met bloedspatten van de vrouw ontdekt.

Dader ontkent

Ravet is sinds de dag van de roofmoord aangehouden. Hij ontkende steeds enige betrokkenheid bij de feiten, een motief was evenmin bekend. Tijdens het assisenproces kwam daar de voorbije week niet veel verandering in.

Bekijk ook: