Overleg met sociale partners mislukt

Het overleg tussen minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en de sociale partners over een versoepeling van de regeringsmaatregelen voor het brugpensioen en het tijdskrediet is mislukt. Er komt dus geen gemeenschappelijk advies over de loopbaanmaatregelen. De regering is wel akkoord gegaan met een versoepeling van enkele maatregelen.

Kris Peeters had de vakbonden nog een versoepeling van de regeringsmaatregelen voorgesteld. Zo zou het brugpensioen bij een herstructurering pas later worden opgetrokken tot 60 jaar en zou het brugpensioen in zware sectoren er ook pas later komen.

Bovendien stelde Peeters ook nog voor om het tijdskrediet zonder motief enkele maanden uit te stellen en het strenger maken van uitkeringen voor jongeren geleidelijker in te voeren.

De voorstellen van Peeters, die de goedkeuring hebben van de regering, konden echter niet rekenen op een akkoord van de vakbonden. Daardoor komt er dus geen gemeenschappelijk advies uit het sociaal overleg. De versoepeling van de voorstellen is wel goedgekeurd door de regering en zouden dus wel aangepast worden. Maar dat is dus nog niet voldoende voor de vakbonden.