VRT niet akkoord met algemene staking

De directie en het management van de VRT zijn niet te spreken over de vakbondsaankondiging van een algemene staking op maandag 8 december. Dat laat de directie van de openbare omroep weten.

Het personeel van de VRT besliste voormiddag tijdens een personeelsvergadering om op maandag 8 december over te gaan tot een algemene staking. Dat zeiden de vakbonden bij de openbare omroep na een personeelsvergadering.

De vakbonden spreken volgens de directie niet in naam van de meerderheid van het personeel, maar op basis van een personeelsmeeting, georganiseerd door de vakbonden, waarop een kleine minderheid van het personeel aanwezig was. Daarmee werd het constructief overleg met de directie eenzijdig opgezegd, zegt de directie. "Het is onaanvaardbaar dat er gedreigd wordt met platleggen van antennes en cruciale punten om te kunnen uitzenden."

Beperkt programma

Intussen zijn directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Komende maandag komt er een vervangprogramma op alle radio- en televisienetten van de openbare omroep, met kortere nieuwsupdates. Op 15 december mag de normale programmering doorgaan.