Familie De Vos: "Maak er volksfeest van"

Het management en de familie van Luc De Vos juichen initiatieven toe die zaterdag her en der georganiseerd zullen worden om de overleden Gorki-frontman Luc De Vos te herdenken. "Zoals 'Vossieboy' gezegd zou hebben: "Maak er een groot volksfeest van!", klinkt het in een mededeling.

Ze geven ook meer informatie over de afscheidsviering, die zaterdag om 11 uur plaatsvindt in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieters op het Sint-Pietersplein in Gent. Eerder was al duidelijk geworden dat bisschop Luc Van Looy de dienst zou leiden. 

Muziek van Gorki op het plein

De dienst is voor iedereen toegankelijk, benadrukt het management. Er zullen in de kerk 800 zitplaatsen beschikbaar zijn voor het publiek. De deuren gaan open om 09.30 en sluiten wanneer de maximumcapaciteit bereikt is. Op het Sint-Pietersplein zal wel een geluidsinstallatie staan om de viering ook buiten te kunnen volgen. Vanaf 9 uur zal er op het plein overigens ook muziek van Gorki te horen zijn. Ook na afloop van de dienst, vermoedelijk rond 12.30 uur, zal er nog één uur muziek van Gorki gedraaid worden.

Het management zegt dat er op zaterdag(avond) heel wat initiatieven georganiseerd zullen worden naar aanleiding van het overlijden. "De familie stelt dat op prijs en laat iedereen de vrijheid om iets te ondernemen", klinkt het in een mededeling. "We hopen dat er op zaterdagavond in alle jeugdhuizen, clubs en cafés meegebruld en gedanst zal worden op alle Gorki-nummers. Zoals 'Vossieboy' gezegd zou hebben: 'Maak er een groot volksfeest van!'"

De familie zal echter zelf geen initiatieven nemen en zal ook nergens aanwezig zijn.