Termont opent rouwregister De Vos

In het stadhuis van Gent ligt sinds vanmorgen een rouwregister voor Luc De Vos. Burgemeester Daniël Termont schreef er als eerste iets in. “Dit is een bijzonder moeilijke periode voor onze stad”, zei hij nadien.

Daniël Termont kende Luc De Vos persoonlijk. Het was een goede vriend van hem. “Luc was een volksmens. Gent mist een Wippelgemse Gentenaar”, schreef hij. “Gent is kil zonder Luc. Hij was een heel sociaal iemand, die ondanks zijn bekendheid onder de mensen bleef komen.”

"Bijzonder moeilijke periode"

“Gent heeft het de afgelopen jaren zwaar te verduren gehad. Jan Hoet, Robert Hoozee, Wilfried Martens. We hebben zoveel belangrijke mensen verloren. Nu Luc De Vos op zo’n jonge leeftijd. Dit is een bijzonder moeilijke periode voor onze stad”, vertelt Termont nog.

"Jij bent Elvis voortaan"

Vanochtend stond al een tiental mensen aan te schuiven om het register te ondertekenen. De Gentse stadsdichter David Trock liet een gedicht achter voor De Vos met als slotzin “Jij bent Elvis voortaan”. Hij verwijst daarmee naar “Alleen Elvis blijft bestaan” uit ‘Mia’, De Vos’ grootste hit.

Evergem

Het rouwregister is tot en met vrijdag beschikbaar tussen 8u en 17u. Ook in het kasteel van Wippelgem, in Evergem, ligt er een rouwregister.

Luc De Vos overleed zaterdag “aan een acuut falen van een aantal vitale organen.” Zijn vrouw vond hem in zijn werkappartement in Gent. De Vos werd 52. Zaterdag vindt er een publieke begrafenis plaats in de Sint-Pieterskerk in Gent.