Zaventem schrapt preventief vluchten

Met twee actiedagen van de vakbonden in aantocht op 8 en 15 december heeft Brussels Airlines beslist om die dagen preventief 64 vluchten te schrappen. In geval van annulatie krijgt men zijn geld terug of men kan kosteloos omboeken, luidt het.

De luchthaven Brussels Airport dreigt veel last te ondervinden van het syndicaal protest tegen de regeringsmaatregelen, zo was eerder al duidelijk. Brussels Airlines maakte daarom bekend dat ze haar vluchtschema gaat aanpassen. De bedoeling is om passagiers alternatieve vluchtmogelijkheden voor te stellen. "We stellen alles in het werk om de vluchten uit te voeren, maar hinder kan niet worden uitgesloten omdat we afhankelijk zijn van verschillende dienstverleners waar er stakingsbereidheid is", luidt het in een persbericht.

De hinder zou zich wel beperken tot het korte- en middellange-afstandsnetwerk, voor de langeafstandsvluchten wordt op dit ogenblik geen impact verwacht. Preventief worden een aantal vluchten geschrapt, passagiers van die vluchten krijgen hun geld terug. Iedereen die voor 8 of 15 december een ticket heeft geboekt bij Brussels Airlines, kan dat gratis laten wijzigen naar een andere reisdatum. Passagiers wordt die actiedagen opgeroepen om, in de mate van het mogelijke, enkel met handbagage te reizen omdat de gewone bagageafhandeling niet kan worden gegarandeerd.

Brussels Airlines verwacht zo'n 22.000 passagiers op 8 december en zo'n 21.400 passagiers op 15 december.