Tihange 3 wordt morgen heropend

De reactor Tihange 3, die gisteren is stilgelegd na een brand in een hoogspanningspost, wordt morgen heropgestart, om dan woensdagochtend op volle capaciteit te draaien. Dat blijkt uit een mededeling op de transparantiewebsite van GDF Suez en wordt bevestigd door Electrabel. 

Electrabel laten weten dat de herstellingen aan Tihange 3 zijn afgelopen. Sinds namiddag is de kerncentrale in de heropstartfase. Morgenvroeg om vijf uur wordt de centrale opnieuw aan het net gekoppeld. 

De herstellingen aan de stroomtransformator van de kerncentrale Tihange 3 zijn afgelopen, zo meldt uitbater Electrabel maandag. Zondag was er brand uitgebroken in de hoogspanningspost. "Een progressieve vermogensstijging is voorzien opdat 100 procent van de 1.000 megawatt capaciteit van de eenheid in de loop van woensdag bereikt zal worden", klinkt het in een persbericht.

Electrabel benadrukt daarbij de verantwoordelijkheidszin van de vakbonden omdat ze tijdens het sociaal overleg van zondagavond beslist hebben om toegang tot de site te verlenen voor het personeel dat instaat voor de herstellingswerken.