Belfius wil nog snel af van 56-plussers

Eén maand voor de strengere eindeloopbaanregels van kracht worden, biedt staatsbank Belfius haar werknemers van 56 en 57 jaar nog snel een uitstapregeling met tijdskrediet aan. Dat schrijft de krant De Tijd.

Belfius biedt zowat driehonderd werknemers die 58 jaar worden in 2015 of 2016 een aantrekkelijk exittraject aan. Tot hun 58ste mogen ze halftijds werken en na die leeftijd moeten ze niet meer werken. Ze kunnen hun loon aanvullen via tijdskrediet en via een extra premie van de bank.

"Reageren op economische klimaat"

De maatregel is sowieso opvallend. De federale overheid, die de enige aandeelhouder van Belfius is, wil oudere werknemers namelijk langer aan de slag houden. Maar de top van Belfius beschouwt de bank als “een commerciële bank die door omstandigheden in staatshanden is gevallen. Bovendien laat deze maatregel toe om het vertrek van werknemers te versnellen, met als doel de kosten te verminderen en beter te reageren op het ongunstige economische klimaat”, klinkt het.

1 december

Werknemers die geïnteresseerd zijn, moeten wel snel zijn. Voor maandag 1 december moeten ze laten weten of ze op de regeling in willen gaan.