Vuilnisdienst gooit alle afval op 1 hoop

De inwoners van Antwerpen hebben hun afval de voorbije dagen voor niks gesorteerd. De vuilnisdienst heeft gisteren alles bij elkaar gegooid: papier, groenten- en tuinafval en de witte zakken. “We konden niet anders. Na de staking van maandag was alles blijven staan, en het was onmogelijk om het nog te sorteren”, klinkt het bij de vuilnisdienst.

Een buurtbewoner heeft het gebeuren gefilmd en sprak de vuilnismannen er zelfs op aan. "Als mensen willen staken, dan is dit het gevolg", kreeg hij te horen. "Wij vinden dat ook niet normaal dat dat allemaal in één kar moet. Maar als het stadsbestuur dat zo opdraagt, dan doen wij dat."

Volgens de reinigingsdienst zijn er bij stakingen duidelijke afspraken waarbij de burger zou moeten weten dat hij zijn afval een week moet binnenhouden. "Maar wellicht zullen er mensen zijn die die communicatie niet gezien, gelezen of gehoord hebben", zegt Skender Baleci van de Christelijke Vakbond Stadsdiensten. "Dan kan je twee dingen doen: de burger boos maken door het afval niet op te halen ofwel de burger niet boos maken door het allemaal samen op te rapen en propere straten achter te laten."

Het afval zou nu nog in de mate van het mogelijke gesorteerd worden, maar de kans is groot dat alles samenblijft en zo in de verbrandingsoven belandt.