Moeder De Mulder scheldt Belkacem uit

Op het terrorismeproces van Sharia4Belgium heeft de moeder van Syriëstrijder Brian De Mulder (21) woensdag het woord gekregen. Ze heeft zich burgerlijke partij gesteld en trok hard van leer tegen Fouad Belkacem. De vrouw ontstak in een scheldtirade en werd door de politie uit de zittingszaal gezet.

De vrouw vertelde de rechtbank hoe haar zoon in 2010 met "foute jongens" van Sharia4Belgium in contact was gekomen en hoe ze hem onder de invloed van Fouad Belkacem zag veranderen. "Mijn leven en het leven van mijn gezin zijn sindsdien een hel. Ik ben alles kwijt: mijn zoon, mijn werk en mijn woning. Maar ik wil Fouad Belkacem zeggen dat ik mijn zoon nooit zal opgeven", zei Aergh Rodrigues Viana Ozonga.

De vrouw vertelde voorts hoe ze op straat wordt aangesproken door mensen die zeggen dat ze gelukkig moet zijn dat haar zoon in Syrië aan het strijden is en dat hij bereid is om te sterven voor Allah.

"Ik begrijp niet hoe ze dat kunnen zeggen. Ik wil mijn zoon terug, want hij is alles voor mij. Als hem iets overkomt, dan word ik zot. Hij is hier geboren, hij is geen moslim, dus waarom zijn ze in ons leven gekomen om hem af te pakken? Zonder medelijden?"

Ze houdt vooral Belkacem daarvoor verantwoordelijk en zou hem liever in een Marokkaanse cel willen zien, dan in een Belgische, want die lijken volgens haar te veel op een hotel. Vervolgens begon ze hem uit te schelden voor "onnozelaar" en "paljas" en werd ze uit de zittingszaal verwijderd.