Student overleden na val door dak in Gent

In Gent is vanochtend vroeg een student van 22 uit Zottegem overleden nadat hij door het dak van een gebouw in de Lammerstraat gevallen is. Dat bevestigt het Gentse parket aan VTM NIEUWS.

De student zou samen met een paar vrienden langs een bouwwerf aan de achterkant op het dak geraakt zijn. Wellicht wilden ze daar van het uitzicht genieten. Waarschijnlijk is het slachtoffer door een gat in de oude golfplaten naar beneden gevallen. Hij was op slag dood.  

"De student was met vrienden op stap. Ze besloten het dak van het leegstaande gebouw op te kruipen", zegt An Schoonjans van het parket. "De student maakte een val van twintig meter en overleed ter plaatse. Verschillende getuigen hebben het ongeval zien gebeuren."

Leegstaand gebouw

Circus Mahy is een voormalige garage, wintercircus en hippodroom vlakbij het Gentse Zuid. Het zal nu worden geïntegreerd in het project 'De Krook' en stond al een hele tijd leeg.

Het parket is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden, het labo en het afstappingsteam zijn ter plaatse. Verschillende getuigen worden verhoord.

Vorig jaar kwam ook al een 23-jarige student om het leven na een val door een glazen dak in het Plateaugebouw van de Universiteit Gent.