Spontane staking bij distributie Delhaize

In het distributiecentrum van Delhaize in Ninove hebben de arbeiders voormiddag het werk neergelegd na een personeelsvergadering. Dat bevestigt woordvoerder Roel Dekelver van Delhaize.

In het distributiecentrum ging vanmorgen een personeelsvergadering door over de voortgang van de gesprekken rond de herstructureringsplannen van de warenhuisketen. "Na de vergadering bleven de arbeiders zitten of gingen naar huis", zegt Dekelver. Volgens ACV Voeding en Diensten is er nog geen sprake van een werkonderbreking, maar loopt de vergadering uit.

Gisterenavond verklaarden de vakbonden al dat ze onvoldoende garanties kregen dat er niet aan de lonen of paritaire premies zal worden geraakt. Om 13.00 uur vindt er een tweede personeelsvergadering plaats, voor de namiddagploeg dan. In het distributiecentrum werken ongeveer vierhonderd arbeiders, verspreid over drie ploegen.

Ook in het distributiecentrum in Zellik hebben een dertigtal arbeiders het werk kortstondig neergelegd. Het ging om een derde van het personeel dat werkt voor het verdelen van groenten en fruit, maar die gingen snel terug aan het werk, aldus nog Delhaize.