Telenet trekt prijzen op

Telenet trekt op 25 januari een aantal tarieven op. De populaire packs Whop en Whoppa, waarin internet, digitale televisie en vaste telefonie zit, worden 2,99 euro per maand duurder. De combinatie Basic Internet en digitale televisie zal dan weer 1,99 euro per maand meer kosten.

Procentueel gaat het om een prijsstijging met 4,8 procent voor Whop, dat 65,49 euro in plaats van 62,50 euro zal kosten, en van 4,1 procent voor Whoppa, dat van 72,95 euro per maand naar 75,94 euro gaat. De combinatie van Basic Internet en digitale televisie kost vanaf 25 januari 51,69 in plaats van 49,70 euro. Dat is een toename met 4 procent.

Telenet zal zijn klanten individueel informeren over de wijzigingen. De tariefaanpassing is volgens Telenet nodig "omdat een aantal kosten voor het bedrijf gestegen zijn". Het bedrijf verwijst naar de investeringen in nieuwe technologieën en de uitbreiding van de diensten binnen de bestaande bundels.

"Verder heeft Telenet het afgelopen jaar ook duurdere contracten afgesloten met televisiezenders, waardoor de totale contentkosten met bijna 7 procent gestegen zijn en waardoor er extra zuurstof gegeven werd aan de Vlaamse audiovisuele industrie", luidt het.