Politie massaal op post in Antwerpen

In het Antwerpse stadspark, in het centrum van de stad, staan honderden agenten klaar om in te grijpen wanneer de stakingsactie van vandaag uit de hand zou lopen. Voorlopig heeft de Antwerpse politie nog niet moeten uitrukken. De stakingsactie verloopt tot nu toe erg rustig.

Honderden agenten en verschillende arrestatiewagens staan in het centrum van Antwerpen klaar om vandaag uit te rukken. Vooraf werd op deze provinciale stakingsdag gevreesd voor rellen zoals in Brussel, op 6 november. Daarom riep burgemeester Bart De Wever in Antwerpen een grote politiemacht op om eventuele rellen te voorkomen.

De agenten hebben er tot nu toe echter een rustige dag opzitten, want voorlopig verlopen de stakingsacties erg rustig. In de haven zijn alle toegangswegen geblokkeerd en verschillende stakingspiketten opgetrokken, maar tot nu toe heeft de politie niet moeten ingrijpen.

Incident in Heist-op-den-Berg

In Heist-op-den-Berg was er aan het stakingspiket aan bouwcentrale Michiels wel een incident waarbij de politie tussenbeide moest komen. Enkele werkwilligen dreigden er daar mee om met een bulldozer de gesloten poort in te rijden, waarop enkele stakers dat wilden verhinderen.

Het kwam tot een kleine schermutseling waarbij enkele lichtgewonden vielen. De politie moest ter plaatse komen en de gemoederen bedaren. Uiteindelijk besliste de directie om het bedrijf voor de rest van de dag te sluiten.

[POLL] Hebt u begrip voor de stakingsactie?