Grote hinder door defecte Eurostars

In het Brusselse Zuidstation ondervinden honderden reizigers grote hinder door de twee Eurostar-treinen die de hele nacht geblokkeerd stonden nabij Rijsel. Drie Eurostarverbindingen zijn vandaag al afgeschaft. Gestrande reizigers in Brussel-Zuid zorgen voor lange wachtrijen.

De hele nacht zaten honderden passagiers vast op twee Eurostar-treinen in de buurt van Rijsel. De toestellen stonden geblokkeerd door een defecte bovenleiding. 

Meer dan acht uur lang zaten honderden reizigers vast op de treinen. Pas vanochtend vroeg konden de trein naar het station van Rijsel geduwd worden.

Het incident zorgt voor enorme hinder op de verschillende Eurostarverbindingen en in het station Brussel-Zuid, waar heel wat gestrande reizigers op zoek zijn naar een manier om toch op hun bestemming te geraken.

Eurostar moest drie treinen afschaffen, die van 10u13 tussen Parijs en Londen en de verbinding van Brussel naar Londen en terug. Wie meer dan een uur vertraging heeft, krijgt volgens Eurostar een vergoeding.