Di Rupo: "Regering-Michel is agressief"

PS-voorzitter en voormalig premier Elio Di Rupo noemt de regering-Michel “agressief.” Dat doet hij in interviews met de Franstalige kranten. Hij roept ook op tot mobilisatie. “We moeten de regering op een reeks punten terugdringen”, zegt hij.

“Het is de regering die agressief is”, zegt Di Rupo. “Ze breekt volledig met het Belgische consensusmodel en zoekt de confrontatie op. Ze wentelt de basparing af op de burgers. Daarom moeten we de regering op een reeks punten terugdringen”, roept hij op tot mobilisatie.

“Ze gaan het land verarmen”

"Wij hebben altijd geprobeerd België vooruit te helpen via dialoog en overleg”, blikt Di Rupo terug op het beleid dat zijn socialisten gevoerd hebben. “Maar deze regering gaat meer ongelijkheid creëren. Ze gaan wel de inkomsten van aandeelhouders verhogen, maar niet de concurrentiekracht van de bedrijven versterken of groei creëren. Ze gaan het land verarmen."

Volgens Di Rupo zal de regering vallen onder druk van het sociaal verzet. "In een democratie blijft de bevolking het belangrijkste gegeven. Er is het parlementaire werk, maar ook de manifestaties, de acties op het terrein en alle vormen waarin de bevolking zich uitspreekt zullen meetellen."