Eerste keer op menu: wormenburger

Vanmiddag konden studenten op de Universiteit Antwerpen voor het eerst een wormenburger eten in het studentenrestaurant. De ‘Buffalo Bill Burger’ werd midden in de Week van de Smaak gelanceerd, om duurzame voeding te promoten. “Smaakt best oké”, reageerden de studenten.

De 180 wormenburgers, of ‘Buffalo Bill Burgers’ waren op een uurtje uitverkocht aan de Universiteit Antwerpen, dat in het kader van de Smaak van de Week deze lekkernij op het munu zette. “Je ziet gelukkig geen wormen”, zei een student.

“Insecten passen perfect binnen onze visie van duurzame voeding”, zegt Catherine Ongenae van de catering van de universiteit. Ook eerder had de UA al aandacht voor duurzame voeding. "Tonijn is een bedreigde vissoort, dus schrapten we die als eerste Vlaamse universiteit al in 2012 van de menukaart.”

De UA heeft de wormenburger gelanceerd op vier van zijn campussen: de Stadscampus, Campus Mutsaard, Campus Drie Eiken en Campus Middelheim en schrapt tijdens de Week van de Smaak ook de traditionele steak en vervangt die door kippenbrochettes, die een veel lagere C02-uitstoot per portie en een lagere watervoetafdruk hebben.