Jongen verdronken in zwembad van Lier

In het zwembad De Zwemperels in Lier is deze namiddag een jongen van negen uit Antwerpen verdronken. Dat bevestigt de burgemeester van Lier, Frank Boogaerts (N-VA). Een redder en een omstaander zagen de jongen plots op de bodem van het zwembad liggen.

De redders hebben hem onmiddellijk uit het water gehaald en gereanimeerd. De jongen is nog enkele keren terug bij bewustzijn geweest en naar het Heilig Hart-ziekenhuis gebracht, maar is daar in de loop van de dag overleden.

De jongen maakte deel uit van een jeugdbeweging voor kansarme kindjes uit Antwerpen die een uitstap maakte naar het zwembad van Lier. De omstandigheden waarin het kind verdronk, worden nog onderzocht. Zijn begeleiders, de redders van het zwembad en andere getuigen worden in de loop van de avond nog verder verhoord. 

Op het moment van de feiten waren er in het zwembad vier redders aanwezig, wat wettelijk gezien voldoende is. De kwaliteit van het zwemwater is intussen ook onderzocht en daarbij zijn geen afwijkende waarden vastgesteld. 

De directie en het personeel van het zwembad betuigen hun medeleven met de familie en vrienden van de jongen.