Bpost brengt nu ook pakjes op zondag

Vanaf volgende maand levert Bpost ook pakjes op zondag. Het proefproject wordt begin volgend jaar geëvalueerd. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Een paar weken geleden raakte ook al bekend dat Bpost op zaterdag zal leveren. 

Het project gaat op zondag 7 december van start en wordt voorlopig enkel getest in Vlaanderen, Wallonië doet niet mee. Bpost zal vanuit drie verdeelcentra zo'n honderd werknemers uitsturen die de pakjes zullen bezorgen. 

Officieel gaat het om een experiment, maar toch beseffen ze bij Bpost dat een evolutie naar zondagwerk onvermijdelijk is om aan de eisen van de consument te voldoen. "De consument vraagt, de consument krijgt", klinkt het bij econonoom Thierry Vanelslander van Universiteit Antwerpen. 

Met het nieuwe project komt er een einde aan de laatste rustdag, nadat eerder ook al bekend raakte dat de post op zaterdag pakjes zal bezorgen. De vakbonden spreken van een zeer ingrijpende maatregel. "Dit is historisch, maar we willen de discussie wel aangaan. We maken ons zorgen over de voorwaarden onder dewelke onze mensen dit moeten doen", aldus Jean-Pierre Nijns van ACOD. Ook Marc De Mulder van VSOA is kritisch: "Als dit effectief wordt ingevoerd, moet er iets tegenover staan. En ik vraag me af of dit echt op zondag moet."