Man met 'geweer' blijkt cricketspeler

De man die op 24 augustus opgemerkt werd op de Brusselse Louizalaan met onder zijn arm een voorwerp dat op een jachtgeweer leek, was op weg naar zijn crickettraining en had een cricketbat bij. Dat meldt het federaal parket.

Het voorbije weekend werd nog een opsporingsbericht verspreid over de man omdat gevreesd werd voor een mogelijke terreurdreiging. Die vrees bleek onterecht toen de man zichzelf bij de politie aanbood.

Mogelijke terreurdreinging

De man werd gezien op 24 augustus, omstreeks 10.20 uur, op de Brusselse Louizalaan ter hoogte van het huisnummer 507. Onder zijn arm had hij een voorwerp dat bedekt was met een kledingstuk. De man leek de woningen op de laan te observeren en bewoog zich vervolgens naar de tramhalte, waar hij een tiental minuten bleef zitten, om ten slotte te voet te vertrekken in onbekende richting. Omdat niet alleen de ambassadeur in die onmiddellijke omgeving woont maar ook de Ligue Belge contre l'Antisémitisme (LBCA) er zijn zetel heeft, werd gevreesd dat er mogelijk sprake was van een terreurdreiging, waarop de Brusselse onderzoeksrechter Panou afgelopen zaterdag een opsporingsbericht liet verspreiden.

Cricketbat

"De man op de foto heeft zichzelf aangeboden bij de politie en heeft een perfect plausibele verklaring afgelegd", zegt Eric Van Der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. "Hij was op weg naar zijn crickettraining en had en cricketbat bij. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat die verklaring klopt. Van enige terreurdreiging is dus nooit sprake geweest."