Jejoen opgepakt na ruzie met vriendin

Ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck is gisterenavond opgepakt door de politie na een uit de hand gelopen ruzie met een ex-vriendin. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen en is door Dimitri Bontinck bevestigd aan onze redactie. Jejoen bracht de nacht door in de cel, maar werd vanochtend onder voorwaarden vrijgelaten door de Antwerpse onderzoeksrechter. Hij wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen. Het meisje zou een tijdlang arbeidsongeschikt zijn.

“De politie heeft Jejoen gisterenavond rond acht uur meegenomen”, zegt Dimitri Bontinck aan VTM NIEUWS. Dat gebeurde na een incident met het ex-lief van Jejoen. De teruggekeerde Syriëstrijder zou het meisje verwond hebben tijdens een uit de hand gelopen ruzie "over vrouwen en jaloezie", aldus vader Bontinck.

"Opzettelijke slagen en verwondingen"

“Er vond een schermutseling plaats met een Arabisch meisje", aldus vader Bontinck. "Jejoen is een playboy en heeft veel meisjes. Vermoedelijk ging de discussie over jaloezie of andere vrouwen.” 

Volgens het parket zou er sprake zijn van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Toch minimaliseert vader Bontinck de feiten. "Ik heb foto's van haar verwondingen gezien. Het is om te lachen dat ze daar arbeidsongeschikt van is."

Jejoen bleef de hele nacht in de cel en werd pas vanochtend vrijgelaten. Dat gebeurde onder voorwaarden, opgelegd door de Antwerpse onderzoeksrechter. Volgens zijn vader lijdt Jejoen ook onder de druk van het terrorismeproces en de media. "Overal in de wereld worden teruggekeerde jongeren beschermd en begeleid. Maar hier in België gebeurt er niets. Dat is een schande."

Volgende week hervat terrorismeproces

Het voorval heeft geen invloed op het verloop van het terrorismeproces in Antwerpen, waar Jejoen Bontinck als één van de beklaagden terechtstaat. Volgende week woensdag 26 november wordt dat proces hervat.