Politie betoogt tegen agressie

De politie van Dendermonde gaat overmorgen betogen. Ze pikken het niet langer dat daders die agenten fysiek aanvallen zo licht gestraft worden. Vorige week was er nog zo’n zwaar geval van agressie. Een agent werd toen in elkaar geslagen door een vandaal. De man werd gearresteerd, maar de onderzoeksrechter liet de dader meteen weer vrij. Onaanvaardbaar, vinden de agenten.

De feiten dateren van vorige week. Een 37-jarige takelde om 4 uur ’s nachts een politiewagen aan het commissariaat in Dendermonde toe. Hij schopte onder andere de spiegels af. Toen de politie hem probeerde te overmeesteren, richtte hij zijn woede op een agent.

Hij sloeg de agent bewusteloos. Die hield er een hersenschudding, een gebroken hand en vier gebroken tanden aan over. Uiteindelijk werd de dader wel opgepakt, maar niet veel later was hij alweer vrij, onder voorwaarden. Ondertussen zit de man toch in de cel, omdat hij die voorwaarden heeft geschonden.

Maar de politie van Dendermonde pikt het niet langer dat gevallen van agressie zo licht worden behandeld. De betoging van woensdag moet een signaal geven aan het gerecht.