BOB-campagne start al op 28/11

De jaarlijkse BOB-campagne start volgende week vrijdag al. Dat heeft VTM NIEUWS uit goede bron vernomen en wordt bevestigd door het BIVV. De campagne zal acht weken duren, tot 26 januari. Gedurende die periode wil de politie zo’n 250.000 controles uitvoeren.

De politie zal acht weken lang extra gerichte controles houden, zowel overdag als ’s nachts. Of het doel van 250.000 controles effectief haalbaar is, zal afhangen van wat de politievakbonden doen. Toch heeft de liberale vakbond VSOA al laten verstaan dat het de BOB-campagne niet zal boycotten.

Sociaal onaanvaardbaar

De focus van de campagne zal dit jaar liggen op het sociaal onaanvaardbare van drinken achter het stuur. Zo wordt ook de omgeving van een potentiële dronken chauffeur aangesproken. De boodschap is: laat iemand die een glas te veel op heeft niet achter het stuur kruipen en keur het af. Dat werkt beter dan alcoholcontroles, volgens experts.

Bij de vorige BOB-campagne werd nog een recordaantal bestuurders gecontroleerd: 342.547. Daarvan werden 11.033 mensen betrapt op dronken rijden.