Ring tijdlang dicht na kettingbotsing

Op de Brusselse Buitenring ter hoogte van Zaventem heeft zich maandagochtend rond 06.15 uur een kettingbotsing tussen 13 voertuigen voorgedaan. Daarbij zou minstens één persoon lichtgewond geraakt zijn. De 13 voertuigen die betrokken waren bij de kettingbotsing, zijn getakeld en de brandweer heeft het wegdek schoongemaakt. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de afrit Zaventem Henneaulaan, waar er vijf rijstroken zijn. De drie rechterrijstroken waren een tijd lang versperd. "Het verkeer dat uit Leuven, Waterloo en het zuiden van Brussel kwam, kon dus voorbij, maar moest over twee rijstroken", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Dat veroorzaakte lange wachtrijen."

Op de Buitenring stond een file die reikte tot in Groenendaal, terwijl er op de E40 Luik-Brussel een file vanaf Haasrode stond. Ook op de E411 was het aanschuiven vanaf Tombeek en op de de Leuvensesteenweg moest het verkeer filerijden tussen Kortenberg en Zaventem. Ook op de andere gewestwegen vanuit Leuven en het Hageland was het meer dan druk. Op de Brusselse Binnenring stond dan weer een kijkfile vanaf Wemmel. Die files zouden nu langzamerhand moeten verdwijnen, maar het Vlaams Verkeerscentrum raadt wie naar de luchthaven of het centrum van Brussel moet, nog steeds aan om de trein te nemen.