Luperto klaagt lek in onderzoek aan

Jean-Charles  Luperto, de Waalse PS-politicus die beschuldigd wordt van openbare zedenschennis op een snelwegparking, dient bij het gerecht van Namen klacht in voor een schending van het onderzoeksgeheim. Dat meldt La Dernière Heure op zijn website.

Luperto stelt zich burgerlijke partij in de klacht die er komt nadat details over het onderzoek naar mogelijke openbare zedenschennis van de PS-politicus in de media kwam nog voordat Luperto effectief in vervolging is gesteld.

"Betreurenswaardige lekken"

Gisteren al hadden de advocaten van Luperto zich vragen gesteld bij het geheim van het onderzoek. "Luperto is zondagnamiddag gecontacteerd door journalisten, verschillende uren vooraleer de huiszoekingen zijn gestart. Dat doet vragen rijzen over het geheim van het onderzoek."

Eerder had ook de procureur des konings van Namen, Vincent Macq, op een persconferentie gesproken van "betreurenswaardige lekken" in het dossier.

Stap opzij als voorzitter parlement Franse gemeenschap

Luperto wordt ervan beschuldigd zichzelf te hebben bevredigd voor een spiegel in de toiletten van een tankstation langs de E42 tussen Charleroi en Namen. Verschillende getuigen zouden hem daarbij herkend hebben. Eén van hen was minderjarig.

Nadat de beschuldigingen waren uitgelekt, nam Luperto ontslag als voorzitter van het parlement van de Franse gemeenschap en als burgemeester van Sambreville. Daarbij wees hij er wel op dat zijn ontslag geen schuldbekentenis inhoudt.