Geel: Stroompanne legt Kempen plat

Door een kleine brand in een transformatiecentrum zit het grondgebied in Geel en de omliggende Kempense gemeenten Westerlo en Meerhout zonder stroom. Ook in Olen was er lange tijd geen elektriciteit, maar daar is het probleem intussen opgelost. 

De politie is massaal opgeroepen om het verkeer op drukke kruispunten en aan overwegen in goede banen te leiden. Het treinverkeer tussen Antwerpen en Hasselt kan eveneens tijdelijk niet langs Geel rijden, daar wordt een vervangende busdienst ingezet tussen Mol en Herentals.

In het transformatiecentrum in kwestie werden volgens burgemeester van Geel Vera Celis (N-VA) vanochtend vlammen gezien. Jean-Pierre Blomme van Eandis bevestigt dat er rond 8u30 kortsluiting ontstond na een kleine brand. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten de stroom uit te schakelen.

Er vindt momenteel crisisoverleg plaats met Antwerps gouverneur Cathy Berx om de nodige veiligheidsmaatregelen te kunnen nemen en te bekijken hoe het probleem zo snel mogelijk op zijn minst tijdelijk kan opgelost worden.