KAART: Deze chefs scoren in GaultMillau

De gerenommeerde restaurantgids Gault & Millau bekroont chef Peter Goossens van het Hof van Cleve in Kruishoutem opnieuw tot de gastronomische top van België, met een bijna volmaakte score van 19,5/20. Voor het eerst sinds lang moet hij wel een andere chef naast zich dulden, want ook Christophe Hardiquest van restaurant Bon-Bon in Brussel krijgt een 19,5. Filip Claeys van De Jonkman in Brugge is Chef van het Jaar. 

Peter Goossens van Hof van Cleve behoudt zijn topscore van 19,5/20 in de restaurantgids Gault & Millau, maar dit jaar staat ook een andere chef op gelijke hoogte: Christophe Hardiquest van restaurant Bon-Bon in Brussel. 

Opvallend: De Karmeliet van Geert Van Hecke, in de Michelin-gids nochtans al bijna twintig jaar goed voor drie sterren, zakt van 18 naar 17/20. Van Hecke was dan ook niet aanwezig op de bekendmaking van de gids in Brussel, want daar waren enkel chefs uitgenodigd met 18 punten of meer.

Chefs van het Jaar

Filip Claeys van restaurant De Jonkman in Brugge is door Gault & Millau verkozen tot Chef van het Jaar. Michaël Vrijmoed, de vroegere sous-chef van Peter Goossens in Hof van Cleve, wordt met zijn eigen restaurant Vrijmoed in Gent verkozen tot Vlaamse jonge chef van het jaar. De andere jonge chefs zijn Fabrizzio Chirico (Délice du Jour, Gerpinnes) voor Wallonië en Damien Bouchery (Bouchéry, Brussel) voor Brussel. 

De meest opvallende nieuwkomer is The Jane, het nieuwe restaurent van Sergio Herman en Nick Bril in Antwerpen. Zij komen de gids binnen met een puike 16/20. 

Vind een restaurant met Gault & Millau-quotering in uw buurt:

Alle toprestaurants in kaart (17/20 en meer):