Agente toont blauw dijbeen aan Mayeur

Een Brusselse agente, die donderdag betrokken was bij de zware rellen in Brussel na de nationale betoging, heeft een foto van haar blauw dijbeen op Twitter gezet. Ze antwoordt daarmee op een banale tweet van de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS), over een film die hij had gezien. 

"Een fantastische James Bond op La Deux", tweette burgemeester Mayeur zaterdag, twee dagen na de zware rellen in Brussel, waarbij 111 agenten gewond raakten. In de nasleep van die rellen kreeg burgemeester Mayeur zware kritiek over zijn aanpak. Volgens anonieme getuigen bij de politie zou hij bijvoorbeeld bevolen hebben om gewonde collega's niet te helpen. Mayeur ontkent dat. 

De Brusselse agente Sofie Rombouts vond die tweet van Mayeur blijkbaar ongepast en antwoordde keihard met onderstaande foto van haar dijbeen, dat helemaal onder de bloeduitstortingen zit. "Ik heb donderdagavond ook een geweldige film meegemaakt", schrijft ze. "Een gebroken hand, een enorme bloeduitstorting en gekneusde ribben. Goeie film!"