Huiszoeking bij PS-burgemeester

Het gerecht liet zondag huiszoekingen uitvoering in de woning van de burgemeester van Sambreville, Jean-Charles Luperto (PS). Ook de gemeentelijke administratie van Sambreville werd onderzocht. Er zijn in april vier klachten tegen Luperto ingediend. Mediabronnen spreken over zedenfeiten, maar het gerecht wil dat voorlopig niet bevestigen.

Volgens verschillende media zou Luperto zichzelf hebben bevredigd voor een spiegel in de toiletten van een tankstation langs de E42 tussen Charleroi en Namen. Verschillende getuigen zouden hem daarbij herkend hebben. Eén van hen was minderjarig.

Onschuld

De PS "heeft kennis genomen" van de huiszoekingen bij Jean-Charles Luperto, voorzitter van het parlement van de Franse Gemeenschap. De Franstalige socialisten zeggen in dit stadium geen informatie te hebben en wachten tot het gerecht klaarheid schept in de zaak. Vanuit het vermoeden van onschuld wil de PS geen commentaar geven tot ze de elementen uit het dossier kent. Luperto is niet in verdenking gesteld en ook de procureur wees gisterenavond uitdrukkelijk op het vermoeden van onschuld.

Waals Parlement

Vandaag hebben speurders ook een huiszoeking gedaan in het Waals Parlement. Dat bevestigt de griffier. Speurders zochten in het huis van de parlementairen, waar de kantoren van de parlementsleden gevestigd zijn.