Zoon zwaargewond na homejacking

In Koksijde is een jongeman van 27 gisteravond zwaargewond geraakt bij een homejacking. Dat meldt het parket van Veurne.

De vader van de jongeman was nog maar net thuisgekomen van zijn werk, hij is uitbater van een tabakswinkel in Adinkerke. Toen de zoon even later met de hond wilde gaan wandelen en de deur opende, stormden zo’n vier à vijf mannen met bivakmutsen het huis binnen. De zoon, zijn moeder en vader werden met geweld overmeesterd, gekneveld en vastgebonden. Eén van de mannen had een vuurwapen bij zich. De zoon kreeg verschillende schoppen en slagen tegen zijn hoofd en romp. De moeder werd onder bedreiging van pepperspray gedwongen om de kluis met het geld van de winkel te openen. De daders konden een aanzienlijk bedrag van duizenden euro’s en ponden buit maken en ze namen ook een dure halsketting mee.

Daarna is de bende op de vlucht geslagen en kon het gezin de hulpdiensten verwittigen. Die hebben de zwaargewonde zoon naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. Ook de moeder werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht omdat ze pepperspray in de ogen kreeg. De vader bleef ongedeerd.

De lokale politie Westkust is een onderzoek gestart, maar voorlopig is er geen spoor naar de Frans sprekende daders.