Toestand duikers evolueert gunstig

De 50-jarige duikinstructeur uit Genk, die donderdagavond na een ongeval met een 30-jarige duiker uit Bilzen gereanimeerd moest worden, is gisterenavond rond 19 uur uit zijn coma ontwaakt. De 30-jarige man uit Bilzen kon gisterenmorgen al zelfstandig ademen. De toestand van beide duikers evolueert een dag na het duikongeval in positieve zin.

Tijdens een oefening om zo lang mogelijk de adem in te houden geraakten donderdagavond rond 21.30 uur de twee leden van duikclub de Koraalduikers in het stedelijk zwembad in de problemen. Toen ze niet meer reageerden, haalden duikers en redders hen uit het water, werden ze gereanimeerd en overgebracht naar ziekenhuizen in Genk en Hasselt.

De 50-jarige Genkenaar ontwaakte gisteren rond 19 uur uit zijn kunstmatige coma. De man reageerde goed en kon al met zijn naasten praten. Ook de 30-jarige leerling-duiker met een handicap reageerde goed.

Beide duikers worden natuurlijk nog zeer nauw opgevolgd om eventuele complicaties te vermijden. Zowel de mensen van de duikclub als het Genkse stadsbestuur waren zeer blij met dit heuglijke nieuws.